takiba blogja

Magyar Turista 2012. szeptember

Régóta tudok már a dévaványai túzokrezervátum meglétéről, de valahogy még sosem volt hozzá szerencsém. Nos, a napokban arra sodort a szél és mint a vendéglátóm, Tibi bácsi is mondta, szinte kötelező megnéznem, de nem is kellett nagyon noszogatnia, mert minden érdekel, ami a természettel kapcsolatos.

Magyar Turista 2012. június

Kedvenc halastavamon nagyon beindult a tavaszi pezsgés. Aminek szegény tulajdonosa nem igen örül, nekem maga a Kánaán. A tavaly őszi lehalászás előtt szokás szerint – mint mindig ilyenkor - leengedte a tavak vizeit, hogy a halak kisebb helyen koncentrálódjanak, és a hálót egyre szűkebbre húzva a végén a halakat kivödrözze. Ez meg is történt annak rendje és módja szerint, ami szintén jó kis fotótéma, többször éltem is a lehetőséggel.

Magyar Turista 2012. január

Ősszel a Hortobágyon a legnagyobb kuriózum a reggeli és az esti daruhúzás. Ahogy északon hidegebbre fordul az idő, úgy kezdenek elvándorolni onnan a darvak melegebb éghajlatra, közben szerencsére nálunk is eltöltenek 3-4 hetet pihenésképpen. Az utóbbi években a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársai nagyon megszigorították a terület védelmét ebben az időben, többek között éppen a madarak védelme érdekében.

Magyar Turista 2011. november

Hosszú, sóvárgásokkal teli évek után végre úgy adódott, hogy szarvasbőgésen sikerült részt vennem a noszvaji vadászok segítségével. Nagy várakozással készültünk Bála barátommal, terveztük-szerveztük, mi hogy legyen, sokszor eljátszogattunk a gondolattal, hogy mi lesz akkor, ha majd méterekre állunk (vagy ülünk a lessátorban) a végsőkig elszánt bikával szemben.